Nasze menu obejmuje w każdym wariancie cenowym bardzo bogatą ofertę kulinarną. Wszystkie opcje cenowe zawierają uroczysty obiad, zimną płytę, ciepłe kolacje, jak również napoje gorące oraz zimne niegazowane bez limitu. Zobaczcie co dla Was przygotowaliśmy!
MENU I
Obiad porcjowany,
Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu.
I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:
- Zupa: Rosół z makaronem
- Danie główne- porcjowane:
- Mięsa: 1 szt./os.
- Dodatki: kluski śląskie /lub ziemniaki
- Surówki2 rodzaje: czerwona kapusta, wiosenna
IV. Deser: Panna cotta na musie malinowym
V. Zimna płyta- w formie szwedzkiego stołu:
- 2 rodzaje sałatek
- Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
- Półmisek wędlin 4 gatunki
- Przekąski z ciasta francuskiego
- Śledzie (do wyboru)
- Galaretki mięsne (do wyboru)
- Pieczywo
VI. Dwie ciepłe kolacje:
- Filet drobiowy w kremowym sosie cebulowym, podany z kluseczkami gnocchi oraz surówką
- Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
VII. Napoje:
- Kawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
- Napoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- 1,5l/os.
VIII. Słodkości:
Owoce serwowane na paterach
Tort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE
Cena: 190 zł/ za osobę
MENU II
I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:
- Zupa: Rosół z makaronem
- Danie główne podawane paterowo na półmiskach.
- Mięsa: 3 szt./os.:
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Filet z kurczaka w chrupiącej serowej panierce
Pieczony udziec z kurczaka
Karczek duszony
Schab faszerowany pieczarkami
Rolada śląska
De’ volaille
- Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki
- Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna
IV. Deser: Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
V. Zimna płyta:
- 2 rodzaje sałatek
- Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
- Półmisek wędlin 4 gatunki
- Ryby na kwaśno (do wyboru)
- Śledzie (do wyboru)
- Galaretki mięsne (do wyboru)
- Deska serów
- Tartinki (kanapeczki na krakersikach, z wędzonym łososiem,
pastą serową)
- Pieczywo
VI. Trzy ciepłe kolacje:
- Karczek w sosie borowikowym, podawany z kopytkami i sałatką z ogórka kiszonego
- Łódeczka drobiowa nadziewana piklami, podana w gargamelkami i sałatką z kapusty pekińskiej
- Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
VII. Napoje:
- Kawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
- Napoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- bez ograniczeń.
- Coca- cola 0,2l/os.
VIII. Słodkości:
Owoce serwowane na paterach
Tort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE
Cena: 250 zł/ za osobę
MENU III
I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:
- Zupa: Rosół z makaronem
- Danie główna podawane paterowo na półmiskach.
- Mięsa: 3 szt./os.:
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Filet z kurczaka w chrupiącej serowej panierce
Pieczony udziec z kurczaka
Karczek duszony
Schab faszerowany pieczarkami
Rolada śląska
De’ volaille
- Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki
- Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna
IV. Deser: Panna cotta na musie malinowym
V. Zimna płyta:
- 2 rodzaje sałatek
- Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
- Półmisek wędlin 4 gatunki
- Ryby na kwaśno (do wyboru)
- Śledzie (do wyboru)
- Galaretki mięsne (do wyboru)
- Deska serów
- Tartinki (kanapeczki na krakersikach, z wędzonym łososiem,
pastą serową)
- Pieczywo
VI. Cztery ciepłe kolacje:
- Sakiewka schabowa z runem leśnym oprószona kiełkami, podawana
z obsmażonymi kopytkami i surówką
- Łódeczka drobiowa nadziewana piklami i boczkiem, z gargamelkami i sałatką z czerwonych buraczków
- Szynka bankietowa podawana w plastrach, z opiekanymi ziemniaczkami, zasmażaną kapustą i chrzanem
- Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
VII. Napoje:
- Kawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
- Napoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- Bez ograniczeń.
- Coca- cola 0,2l/os. (przy większej ilości gości bez ograniczeń
w butelkach 1,0l)
VIII. Słodkości:
Owoce serwowane na paterach
Tort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE
Cena: 285 zł/ za osobę
MENU IV
DZIEŃ I
Wesele dwudniowe.
I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:
IV. Deser: Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
V. Zimna płyta:
- 2 rodzaje sałatek
- Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
- Półmisek wędlin 4 gatunki
- Ryby na kwaśno (do wyboru)
- Śledzie (do wyboru)
- Galaretki mięsne (do wyboru)
- Deska serów
- Tartinki (kanapeczki na krakersikach, z wędzonym łososiem,
pastą serową)
- Pieczywo
VI. Trzy ciepłe kolacje:
- Karczek w sosie borowikowym, podawany z kopytkami i sałatką z ogórka kiszonego
- Grillowany kurczak w boczku, podany na lustrze sosu porzeczkowego, z kotlecikami ryżowymi i sałatką
- Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
VII. Napoje:
- Kawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
- Napoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytrynąw dzbankach)- 1,5l/os.
- Coca- cola 0,2l/os.
VIII. Słodkości:
Owoce serwowane na paterach
Tort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE
DZIEŃ II
Wesele dwudniowe.
I. Obiad:
- Zupa: Barszcz z uszkami
- Danie główne- porcjowane:
- Mięsa: 2 szt./os.: Podawane paterowo do wyboru
z 5 gatunków.
- Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki
- Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna
IV. Deser: Panna cotta na musie malinowym
V. Zimna płyta:
- 2 rodzaje sałatek
- Półmisek mięs na zimno i wędlin
- Ryby na kwaśno (do wyboru)
- Śledzie (do wyboru)
- Galaretki mięsne (do wyboru)
- Pieczywo
VI. Dwie ciepłe kolacje:
- Udziec z kurczaka z cieście piwnym, podawany z opiekanymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej i koperkiem
- Żurek lub kwaśnica
VII. Napoje:
- Kawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
- Napoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- 1,5l/os.
Cena: 420 zł/ za osobę
Oferta Weselna Helada 2023 do pobrania
Sala Bankietowa Helada OFERTA 2023
NASZE SPECJAŁY