Nasze menu obejmuje w każdym wariancie cenowym bardzo bogatą ofertę kulinarną. Wszystkie  opcje  cenowe  zawierają  uroczysty obiad, zimną płytę, ciepłe kolacje, jak również napoje gorące oraz zimne niegazowane bez limitu. Zobaczcie co dla Was przygotowaliśmy!

MENU I

 

Obiad porcjowany,
Zimna płyta w formie szwedzkiego stołu.

I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:

  • š Zupa: Rosół z makaronem
  • š Danie główne- porcjowane:
  • š Mięsa: 1 szt./os.
  • š Dodatki: kluski śląskie /lub ziemniaki
  • Surówki2 rodzaje: czerwona kapusta, wiosenna

IV. Deser: Panna cotta na musie malinowym
V. Zimna płyta- w formie szwedzkiego stołu:

  • š 2 rodzaje sałatek
  • š Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
  • š Półmisek wędlin 4 gatunki
  • š Przekąski z ciasta francuskiego
  • š Śledzie (do wyboru)
  • š Galaretki mięsne (do wyboru)
  • š Pieczywo

VI. Dwie ciepłe kolacje:

  1. Filet drobiowy w kremowym sosie cebulowym, podany z  kluseczkami gnocchi oraz surówką
  2. Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

VII. Napoje:

  • šKawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
  • šNapoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- 1,5l/os.

VIII. Słodkości:

š Owoce serwowane na paterach

šTort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE

Cena: 190 zł/ za osobę

 

MENU II

 

I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:

  • š Zupa: Rosół z makaronem
  • š Danie główne podawane paterowo na półmiskach.
  • š Mięsa: 3 szt./os.:

Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Filet z kurczaka w chrupiącej serowej panierce
Pieczony udziec z kurczaka
Karczek duszony
Schab faszerowany pieczarkami
Rolada śląska
De’ volaille

  • šDodatki: kluski śląskie, ziemniaki
  • Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna

IV. Deser: Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
V. Zimna płyta:

  • š 2 rodzaje sałatek
  • š Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
  • š Półmisek wędlin 4 gatunki
  • š Ryby na kwaśno (do wyboru)
  • š Śledzie (do wyboru)
  • š Galaretki mięsne (do wyboru)
  • š Deska serów
  • š Tartinki (kanapeczki na krakersikach, z wędzonym łososiem,
    pastą serową)
  • š Pieczywo

VI. Trzy ciepłe kolacje:

  1. Karczek w sosie borowikowym, podawany z kopytkami i sałatką z ogórka kiszonego
  2. Łódeczka drobiowa nadziewana piklami, podana w gargamelkami i sałatką z kapusty pekińskiej
  3. Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

VII. Napoje:

  • šKawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
  • šNapoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- bez ograniczeń.
  • šCoca- cola 0,2l/os.

VIII. Słodkości:

š Owoce serwowane na paterach

šTort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE

Cena: 250 zł/ za osobę

MENU III

 

I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:

  • š Zupa: Rosół z makaronem
  • š Danie główna podawane paterowo na półmiskach.
  • š Mięsa: 3 szt./os.:

Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Filet z kurczaka w chrupiącej serowej panierce
Pieczony udziec z kurczaka
Karczek duszony
Schab faszerowany pieczarkami
Rolada śląska
De’ volaille

  • šDodatki: kluski śląskie, ziemniaki
  • Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna

IV. Deser: Panna cotta na musie malinowym
V. Zimna płyta:

  • š 2 rodzaje sałatek
  • š Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
  • š Półmisek wędlin 4 gatunki
  • š Ryby na kwaśno (do wyboru)
  • š Śledzie (do wyboru)
  • š Galaretki mięsne (do wyboru)
  • š Deska serów
  • š Tartinki (kanapeczki na krakersikach, z wędzonym łososiem,
    pastą serową)
  • š Pieczywo

VI. Cztery ciepłe kolacje:

  1. Sakiewka schabowa z runem leśnym oprószona kiełkami, podawana
    z obsmażonymi kopytkami i surówką
  2. Łódeczka drobiowa nadziewana piklami i boczkiem, z gargamelkami i sałatką z czerwonych buraczków
  3. Szynka bankietowa podawana w plastrach, z opiekanymi ziemniaczkami, zasmażaną kapustą i chrzanem
  4. Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

VII. Napoje:

  • šKawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
  • šNapoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- Bez ograniczeń.
  • šCoca- cola 0,2l/os. (przy większej ilości gości bez ograniczeń
    w butelkach 1,0l)

VIII. Słodkości:

š Owoce serwowane na paterach

šTort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE

Cena: 285 zł/ za osobę

MENU IV

DZIEŃ I

Wesele dwudniowe.

I. Powitanie chlebem i solą
II. Toast: lampka szampana
III. Obiad:

  • šZupa: Rosół z makaronem
  • šDanie główne podawane paterowo na półmiskach.
  • Mięsa: 3 szt./os.:

    Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
    Filet z kurczaka w chrupiącej serowej panierce
    Pieczony udziec z kurczaka
    Karczek duszony
    Schab faszerowany pieczarkami
    Rolada śląska
    De’ volaille

  • šDodatki: kluski śląskie, ziemniaki
  • Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna

IV. Deser: Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
V. Zimna płyta:

  • š 2 rodzaje sałatek
  • š Półmisek mięs pieczystych na zimno, podawane z dipem
  • š Półmisek wędlin 4 gatunki
  • š Ryby na kwaśno (do wyboru)
  • š Śledzie (do wyboru)
  • š Galaretki mięsne (do wyboru)
  •  Deska serów
  • š Tartinki (kanapeczki na krakersikach, z wędzonym łososiem,
    pastą serową)
  • š Pieczywo

VI. Trzy ciepłe kolacje:

  1. Karczek w sosie borowikowym, podawany z kopytkami i sałatką z ogórka kiszonego
  2. Grillowany kurczak w boczku, podany na lustrze sosu porzeczkowego, z kotlecikami ryżowymi i sałatką
  3. Barszcz czerwony z krokietem mięsnym

VII. Napoje:

  • šKawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
  • šNapoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytrynąw dzbankach)- 1,5l/os.
  • šCoca- cola 0,2l/os.

VIII. Słodkości:

š Owoce serwowane na paterach

šTort weselny, ciasto na stoły i paczki dla gości:
WE WŁASNYM ZAKRESIE

 

DZIEŃ II

Wesele dwudniowe.

I. Obiad:

  • š šZupa: Barszcz z uszkami
  • š Danie główne- porcjowane:
  • š Mięsa: 2 szt./os.: Podawane paterowo do wyboru
    z 5 gatunków.
  • šDodatki: kluski śląskie, ziemniaki
  • Surówki 3 rodzaje: czerwona kapusta, mizeria, wiosenna

IV. Deser: Panna cotta na musie malinowym
V. Zimna płyta:

  • š 2 rodzaje sałatek
  • š Półmisek mięs na zimno i wędlin
  • š Ryby na kwaśno (do wyboru)
  • š Śledzie (do wyboru)
  • š Galaretki mięsne (do wyboru)
  • š Pieczywo

VI. Dwie ciepłe kolacje:

  1. Udziec z kurczaka z cieście piwnym, podawany z opiekanymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej i koperkiem
  2. Żurek lub kwaśnica

VII. Napoje:

  • šKawa i herbata- bez ograniczeń podawana całą noc
  • šNapoje niegazowane (soki owocowe i woda mineralna z cytryną w dzbankach)- 1,5l/os.

Cena: 420 zł/ za osobę

Oferta Weselna Helada 2023 do pobrania

Sala Bankietowa Helada OFERTA 2023

 

NASZE SPECJAŁY